La Valencia Puta se prostituye por la Formula 1.

Son muchas las preguntas, que me suguiere el circuito urbano de formula 1 a Valencia: ¿Pór que se tiene que hacer un circuito de formula 1 en mitad de la ciudad? ¿ ha sido una elección democrática? ¿Existen en Valencia proyectos prioritarios antes que la realizacion de un circuito de Formula 1? ¿ Se ha escuchado la opinión de los afectados? ¿ la riqueza de la formula 1 va a repercutir en los ciudadanos o en los bolsillos de los empresarios?.

10 RAONS CONTRA EL CIRCUIT URBÀ DE FÓRMULA 1 A VALÈNCIA

1.- INFRAESTRUCTURA: En la Comunitat Valenciana hi ha un circuit, de recent construcció, per a competicions de cotxes i motos, el Ricardo Tormo, a Xest, que podria adequar-se i millorar-se per a tindre un escenari permanent i de primer orde per a la F1.

2.- COSTOS SOCIALS : La inversió de diners públics en un negoci privat com la F1 és una decisió de les Administracions Valencianes que no respon a les prioritats socials dels barris de la ciutat; en especial als més pròxims al circuit, menys vistoses però més importants per a la majoria de la població.

3.- SEGURETAT: Els riscos de la F1 per a pilots, tècnics, públic i entorn es multipliquen quan les competicions es realitzen amb traçats sobre trames urbanes i s’inclouen infraestructures provisionals.,.

4.- URBANISME: El circuit urbà respon a superats models de mobilitat urbana (sustentats en l’ús intensiu del cotxe privat), ignora el PGOU, afecta zones habitades i àrees verdes de la ciutat (el llit del riu Túria) i és incompatible amb el desenvolupament equilibrat i sostenible del front marítim.

5.- MOBILITAT: El traçat, el muntatge i desmuntatge d’instal·lacions (durant setmanes o mesos) i la pròpia realització de l’esdeveniment ocasionen seriosos problemes en els accessos al Port i als Poblats Marítims, implicant greus trastorns de mobilitat per als habitants de la zona i per a tots els ciutadans i ciutadanes de València.

6.- MEDI AMBIENT: La realització del circuit urbà sent el País Valencià un dels territoris d’Europa que més s’allunya del compliment del Protocol de Kyoto i dels Acords de la UE, i sent València una de les ciutats de l’Estat que pateix una major contaminació atmosfèrica procedent del tràfic privat, evidència la total insensibilitat mediambiental tant de l’Ajuntament com de la Generalitat.

7.- CONTAMINACIÓ ACÚSTICA: València, una de les ciutats amb major nivell de contaminació acústica d’Europa, destaca per la permisivitat amb les que havien de ser situacions excepcionals, però que, per la seua repetició i freqüència, deixen de ser-ho. També en aquest cas els bòlids que superen els 120 decibels es convertiran en companyia habitual en repetides i diverses ocasions al llarg de l’any

8.- CULTURA URBANA I EDUCACIÓ: La realització del circuit urbà és una apologia de la velocitat i un menyspreu a la cultura no sols urbana, sinó també humana al començament del segle XXI, quan els polítics i tècnics més sensats d’Europa i tot el món estan fomentant la sostenibilitat de les ciutats, potenciant el transport públic, limitant l’ús del vehicle privat, i defenent l’espai públic. Les activitats del circuit urbà suposen un retrocés educatiu cap a la conducció agressiva i la violència vial al lligar en l’imaginari ciutadà, sobretot dels joves, ciutat i velocitat. Esta il·lògica associació d’idees està en l’origen de les carreres il·legals i del “terrorisme suïcida” vial que es produeix en els carrers de diferents ciutats.

9.- PARTICIPACIÓ CIUTADANA: Davant de la forma com les autoritats locals i autonòmiques han gestionat el circuit urbà (submisa davant de les exigències dels patrons del milionari negoci de la F1 i sorda davant de les reivindicacions dels ciutadans i la constitucional sol·licitud d’informació), el present Manifest reivindica la participació ciutadana a favor de la democràcia i el respecte a l’altre.

10.- COMPLIMENT DE LA LEGALITAT: El decret del 8 de febrer pel qual el Consell regula la Fórmula 1,constituïx tot un estat d’excepció ambiental, vulnerant un total de 8 lleis distintes. Mai abans en la història de la democràcia espanyola s’havien reduït un conjunt tan nombrós de garanties jurídiques de l’Estat de Dret amb esta brevetat.

En síntesi i per totes les raons anteriors, la nostra radical oposició al CIRCUIT URBÀ DE FÓRMULA 1 A VALÈNCIA. No tant a l’espectacle en sí, sinó al model de vida i de cultura urbana que representa, aliè als desafiaments mediambientals i energètics del segle XXI i als nous horitzons de producció, consum i benestar sostenibles, compartits i solidaris que volem per als nostres fills i néts.

Anuncios

~ por juanlolu en junio 11, 2008.

7 comentarios to “La Valencia Puta se prostituye por la Formula 1.”

 1. Estic molt d´acord amb totes i cadascuna de les 10 raons per a que aquest projecte no vaja endavant. Pense que aquesta “Valencia d´imatge”, com tu bé l´anomenes, es la que estan creant per a que passen desapercebudes altres moltes coses de major interés ciutadà com ho son les polítiques socials.
  M´ha agradat molt el teu blog, el trobe de molta actualitat i, a mès a mès, molt crític. Et llegiré sovint.
  Un salut

 2. Corroboro estos 10 puntos anteriores, y además, incluyo otro.
  Independientemente que yo esté, o no, a favor de la F1 o las carreras en las que, en definitiva, se premia la velocidad en el automovil y la competitividad, no me atrae en absoluto este proyecto pensado para la ciudad de Valencia.
  Crear un circuito en mitad de la ciudad carece totalmente de sentido común. Los seguidores de F1 ya tienen un circuito fantástico en Cheste, el cual además, los que tenemos allí algún tipo de residencia “cercana” sufrimos continuamente de ruidos de motos o choches durante sus entrenamientos habituales de cada fin de semana.
  ¿Para qué entonces vamos a invertir vanalmente un capital y unas infraestructuras tan valiosas para crear un circuito de F1? Si es que tan necesario es ese circuito, mejoremos el que ya tenemos y gastemos esas cantidades ingentes de dinero en proyectos que realmente son necesarios… que Valencia no sólo vive del turismo!

 3. Preparados para las carreras ilegales? con el gusto que tenemos los valencianos por los coches, las motos y la velocidad en general. no se si os acordareis de las carreras ilegales que se celebraban en la av. islas baleares, muy cerca del circuito, o de las exibiciones cuando hay carreras en cheste, o cuando llegan las fallas… pos ara pasara lo mismo o peor,
  la gente intentara imitar a sus idolos cuando pasen por alguna de las partes del circuito… o no?

  y Nazaret? pues nada, otro impedimento para q no llegue el tranvia, otra barrera que aislara a los Nazarenos de Valencia, otra construcción acosta de un barrio al que solo se le perjudica…

  OTRA MIERDA MÁS PARA LOS VALENCIANOS, OTRA BONITA CONSTRUCCION PARA EL USO Y DISFRUTE DE RITA, CAMPS Y SUS COLEGUIS.

 4. Lo que le falta a una ciudad grande: más contaminación atmosférica, más contaminación acústica…en un año en el que en otra ciudad española se celebra una expo internacional sobre el agua y el medio ambiente, que en otra los políticos planteen un proyecto anti-ambiental, demuestra la poca sensibilidad que tienen.
  Un saludo desde Zaragoza!!

 5. Totalmente de acuerdo con todo lo dicho.

  Una vergüenza ética para una ciudad que se dice sostenible…

  Ya salimos con las bicis y no nos pararán, ni los miles de caballos de vapor que contaminarán nuestra ciudad entre el 22 y el 24 de agosto.

  ¡¡Ganan unos pocos y perdemos TODOS/AS!!

 6. me cago en to tu putisima madre hijo de puta
  coomo buelbas a insultar a valencia yo mismo me encargare de encontrarte y arrancarte los ojos para luego mearme en tu cara.

 7. aaaahh que quieres hacerle en la cara lo mismo que hacen con valencia. Eres un poeta tio.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: